JACCU is op zoek naar een Zakelijk Leider

JACCU, de Stichting Japanese Art & Culture Centre of Utrecht, is een jonge non-profitorganisatie gevestigd in de stad Utrecht. JACCU is actief op artistiek en cultureel gebied met een toegewijd platform voor Japanse kunst en cultuur.

Onze missie bestaat uit het verspreiden van Japanse kunst en cultuur in de breedste zin van het woord, het verrijken van het Utrechtse culturele landschap en het dienen als aanspreekpunt voor culturele activiteiten en artistieke projecten binnen Nederland. Het JACCU-team bestaat uit een grote groep ambitieuze vrijwilligers die samen met Utrechters en Japanse organisaties bouwen aan een gemeenschap. Ook werkt JACCU aan een centrale plek die moet uitgroeien tot ‘hub’ waar men kan creëren, leren, kennis kan delen en elkaar kan ontmoeten. Wij verwelkomen professionals, amateurs, enthousiastelingen evenals iedereen die openstaat om de rijkdom van de Japanse cultuur te leren kennen en te helpen uitdragen, ongeacht nationaliteit of leeftijd.

Zakelijk Leider (0,1-0,2 fte)

JACCU is op zoek naar een ervaren bedrijfsleider die met een professionele aanpak de organisatie gezond naar de toekomst kan leiden.

Als zakelijk leider vervul je een sleutelfunctie in de ontwikkeling van de organisatie. Je werkt samen met het bestuur en neemt de verantwoordelijkheid voor het bedrijfsbeleid, de financiën en de bedrijfsvoering in een unieke organisatie. Je werkt hand in hand met de artistiek directeur om een haalbaar programma voor JACCU vorm te geven en werkt samen met onze teams op gebied van marketing, kunst en cultuur.

Jij bent:

 • woonachtig in Nederland, leest, schrijft en spreekt Nederlands op moedertaalniveau en hebt een uitstekende beheersing van de Engelse taal.
 • iemand die strategische lijnen kan uitzetten en deze kan vertalen naar een projectplan, begroting, fondsenwerving en sponsorwerving.
 • financieel ervaren genoeg om zorg te dragen voor de bedrijfskwaliteit en het verdienmodel van de organisatie.
 • in het bezit van kennis en ervaring op gebied van de Nederlandse culturele sector, en ziet mogelijkheden tot netwerken en fondsenwerving daarin.
 • iemand met kennis van de codes die culturele organisaties dienen te volgen en na te leven.
 • vertrouwd met het werken met professionele en niet-professionele vrijwilligers.
 • geïnteresseerd in de Japanse cultuur en bereid om actief en op een prettige manier met iedereen in JACCU in het Engels te communiceren.
 • gereid om een unieke organisatie als JACCU te helpen uitgroeien tot een grote organisatie.

Jouw verantwoordelijkheden zijn:

 • het ondersteunen van de artistiek leider in de algemene directie.
 • het schrijven van het beleidsplan en het opstellen en bijhouden van de begrotingen voor de organisatie en per activiteit.
 • Het nemen van verantwoordelijkheid voor financiële activiteiten en het bewaken van de administratie.
 • Het schrijven van subsidies en het inwilligen van subsidieaanvragen.
 • Het verzorgen van alle fondsenwervende activiteiten samen met de artistiek leider en de teams.
 • Goede relaties onderhouden met strategische partners.
 • Deelnemen aan wekelijkse en maandelijkse vergaderingen, soms faciliterend of leidend.

Voorwaarden

 • Moedertaalniveau van de Nederlandse taal en uitstekende beheersing van de Engelse taal.
 • Ervaring in de Nederlandse culturele sector en kunstsector.
 • Praktische ervaring met financiële administratie en fondsenwervende activiteiten.
 • Teamgeest, oog voor detail, proactieve houding.
 • Basisinteresse in Japan en Japanse kunst & cultuur.

Wat we aanbieden

JACCU, de Stichting Japanese Art & Culture Centre of Utrecht, is een jong cultureel initiatief in Utrecht. Je werkt met een hechte groep Japan-enthousiastelingen met een veelzijdige achtergrond. Er zijn 20 mensen vrijwillig actief binnen JACCU, en we willen graag onze financiële situatie verbeteren zodat we de mensen op sleutelposities kunnen betalen. Ons doel is om uit te groeien tot een groot cultuurhuis met een goede reputatie in Nederland, Europa en Japan.

Om te beginnen bieden we een vrijwilligersfunctie aan bij dit frisse initiatief waar je kunt bijdragen aan inspirerende artistieke projecten en prikkelende culturele evenementen. Idealiter creëer je een verdienmodel waarmee de organisatie je diensten zo snel mogelijk kan betalen. We verwachten dat je 4 tot 6 uur per week zal investeren in dit initiatief om het te laten uitgroeien tot het grootste Japanse kunst- en cultuurcentrum van Europa!

Sollicitatie

Heb je interesse in deze functie? Solliciteer dan met een motivatiebrief en CV door een e-mail te sturen naar info@jaccu.nl onder vermelding van je eerst mogelijke beschikbaarheid. Meer informatie over de vacature kun je opvragen via hetzelfde adres of door te bellen met Taciser Sevinc op +31621675158.

Iedereen is welkom bij JACCU en krijgt gelijke kansen. JACCU streeft naar een team waarin zoveel mogelijk verschillende achtergronden, ervaringen en perspectieven samenkomen. Reageer daarom gerust op deze vacature.

The Chrysanthemum or Kiku (菊) in Japanese, is a symbol that represents longevity and rejuvenation. It was also the emblem of the Imperial Family of Japan, even today, appearing on Japanese passports.

Photo: Lucas van Oort @switch_dtp_fotografie

NEWSLETTER

NEWS & EVENTS

Entaku Meetings #2

Entaku Meetings #2

JACCU Art Platform is excited for the second Entaku Meeting in June, where we have planned an art tour at the city centre of Utrecht.

Japan Art Expo

Japan Art Expo

JACCU is happy to announce that JAE, the Japan Art Expo, is taking place in Utrecht in June 2023. Read more about our collaboration.

Subscribe to our newsletter!

Join our mailing list to receive the latest news about Japanese art and culture, be the first one to join JACCU's events and activities!

Select list(s):
error: Content is protected !!
Skip to content